Arvokas kuivuudenkestävä ruoka- ja rehupalkokasvi, elintarvike. Yksi vanhimmista viljelykasveista. Laajasti viljelty ruoka- ja rehukasvina. Monille aasialaisille kansoille linssit ovat yksi tärkeimmistä proteiininlähteistä, jotka pystyvät korvaamaan leivän, viljojen ja jopa lihan ravitsemukselliset ominaisuudet.
Vihje Parannettu Ramanin sironta (TERS, nanoRaman) on tekniikka heikkojen Raman-signaalien vahvistamiseksi ja superresoluutio-Raman-kuvauksen toteuttamiseksi, jossa spatiaalinen resoluutio on alle 10 nm.
Laajan tutkimuksen tuloksena, joka on tehty yhdessä NTMDT SI:n asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa, voimme nyt tarjota AFMRaman-asiakkaille massatuotettuja toistettavia TERS-antureita.
TERS-kuvaus vaatii pitkän aikavälin kärki-näyte-kontaktin jokaisessa skannauspisteessä, mutta Kontakti-AFM on tuhoisaa sekä kärjelle että näytteelle. Tämän vuoksi HD-tila on ylivoimainen tekniikka kannattimityyppiselle TERS:lle, koska se huomattavasti pidentää kärjen käyttöikää ja mahdollistaa TERS-kuvauksen pehmeille, löysille ja hauraille näytteille.
Tyhjömittaukset amplitudimodulaatiotilassa (AM) vaativat hyväksymättömän alhaisia skannausnopeuksia erittäin korkean Q-tekijän vuoksi AFM-antureissa. Koska HD-tila on ei-resonanssinen tila, se mahdollistaa vähintään 10 kertaa nopeamman kuvauksen.
Kikherne on elintarvike, yksi vanhimmista palkokasveista Lähi-idässä, ja sen viljely alkoi yli 7000 vuotta sitten. Se on yleinen Länsi- ja Keski-Aasian, Pohjois-Afrikan ja Pohjois-Amerikan maissa. Siitä valmistetaan hummusta ja falafelia. Paistettuja papuja kutsutaan Lelebeeksi. Kikherneitä käytetään laajasti vegaanisessa, kasvissyöjä- ja intialaisessa keittiössä. Perinteisesti kikherneiden käyttö on ajankohtaista Välimeren alueella. Kikherneitä käytetään kikhernejauhon tuottamiseen, jota käytetään erityisesti intialaisessa keittiössä. Esimerkiksi italialaisessa keittiössä niitä käytetään flat cake -tyyppisten farinatojen valmistamiseen, mutta kikherneiden viljelymäärät Italiassa itsessään ovat vähäisiä. Valkoisia siemenlajikkeita käytetään pääasiassa ravintona. Lämpökäsittely vie enemmän aikaa kuin linsseillä ja herneillä. Kikhernepavut ovat sinkin ja foolihapon lähde.